descopera-carasul.ro
ochiul beiului
Articole,  Lacuri Caras-Severin

Ochiul Beiului – lacul care nu ingheata

Lacul Ochiul Beiului este un lac carstic din judetul Caras-Severin, care apartine Parcului National Cheile Nerei-Beusnita.

Ce inseamna lac carstic? Se refera la faptul ca lacul s-a format prin dizolvarea calcarului din rocile calcaroase.

Lacul se afla in apropierea cascadelor Beusnitei de pe raul Beu.

FOTO TION

Suprafata lacului este de aproximativ 284 m², are o adancime de 3,6 m si se afla la o altitudine de 310 m.

Drumul pana la Ochiul Beiului poate fi dificil pentru unii oameni, insa cu putina conditie fizica, toata lumea va reusi sa vada acest loc minunat.

Daca doriti sa parcurgeti traseul pana la lac, de preferabil ar fi sa fi-ti echipati corespunzator, cu bocanci, deoarece o sa mergeti pe “chei”.

Si nu uitati, atentie la vipere ! Autoritatile au declarat ca acestea ataca doar atunci cand se simt in pericol, deci daca vedeti una, incercati sa o ocoliti.

Daca tot sunteti in zona, puteti vizita si – Cascada Beusnita

FOTO: Stiristul

Trasee Ochiul Beilui


De la Sasca Romana – Ochiul Beiului: acesta dureaza aproximativ 4 ore.

De la Sasca Montana – Ochiul Beiului: se poate ajunge la lac pe un traseu de doi kilometri jumătate până la Podul Beiului, iar de aici urmează un traseu de încă aproximativ 7-8 kilometri.


De ce Lacul Ochiul Beiului nu

ingheata niciodata ?


Acest lac nu ingheata niciodata, deoarece este alimentat continuu de catre un izvor submers. (Atunci când emergența unui izvor are loc sub nivelul apelor superficiale se numește submers. )Legenda lacului Ochiul Beiului


“Se spune că aceste locuri au fost stăpânite de un pasă hain. Acesta avea un fiu de o rară frumuseţe. Se zice că avea ochii albaştri şi expresivi încât dacă te uitai în ei, pur şi simplu te pierdeai.

Tânărul acesta frumos obişnuia să meargă la vânătoare în aceste păduri. Într-o zi, în Poiană Florii se întâlni cu o frumoasă faţă de valah care era cu oile la păscut.

De îndată ce privirile li s-au întâlnit, se îndrăgostiră pe loc unu de celălalt. Pasă, tatăl beiului, află că fiul său s-a îndrăgostit de o faţă de valah şi imediat trimite slugile să o omoare.

Slugile se duc o omoară pe iubită tânărului. Când tânărul bei o găseşte pe faţă fără suflare varsă lacrimi amare după ea, însă degeaba.. Atunci, tânărul realizează că nu mai poate să-şi aducă la viaţa iubită şi îşi pune capăt zilelor. Iar, din lacrimile şi jertfă lui, luă fiinţă lacul albastru şi cristalin precum ochii şi sufletul lui.”

Sursa citat: https://sites.google.com/

Daca pana acum nu ati vizitat Lacul Ochiul Beiului, trebuie neaparat sa-l treceti pe lista viitoarelor obiective turistice pe care le o sa le vizitati, nu o sa regretati. Va promitem !

Iti recomandam sa citesti si articolele Cascada Beusnita – Parcului Național Cheile Nerei-Beusnita sau Cascada Bigar – Cum a ajuns celebra ?


Imagine 360° cu Lacul Ochiul Beiului


Mai jos va lasam o harta pentru a localiza adresa.

Apasati pe – si + pentru a vedea mai bine.

 

Susține inițiativa noastră printr-o donație

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.