descopera-carasul.ro
lacul secu din resita caras-severin
Articole,  Lacuri Caras-Severin

Lacul Secu din Caras-Severin – un loc plin de mister

Lacul Secu a fost construit intre anii 1961-1963 pe Raul Barzava, in apropiere de Municipiul Resita.

Lacul Secu este primul baraj din Romania construit din beton si contraforti, avand inaltimea de 41 de metri si un coronament de 136 de metri.

Lacul Secu este un baraj de acumulare care are un volum de 15,1 milioane de metri cubi de apă, cu o suprafață de 734 de hectare și o lungime de aproximativ 6 km .

Daca in trecut oamenii dornici de relaxare, aer curat sau pur si simplu o iesire la un gratar, nu aveau amenajat niciun loc special pentru aceste lucruri.

De curand acest lucru a ramas istorie! Vara, vizitatorii au un loc unde sa poposeasca, fiind construita o terasa, toalete publice si multe altele prezentate in imaginile de mai jos.


Lacul Secu este un loc blestemat unde se petrec lucruri misterioase?

Sub apa acestui lac de acumulare, se afla un sat care a fost evacuat pentru a fii construit barajul, iar din cauza aceasta oamenii spun ca se intampla o gramada de lucruri misterioase.

De exemplu cineva a declarat ca in timp ce traversa lacul cu barca, apa acestuia a devenit transparenta si clara, putandu-se vedea biserica si unele case. Vara, cand este foarte cald, iar apa lacului scade, inca se poate vedea crucea din varful bisericii.


Traiesc “Monstrii” in acest lac ?

Multi oameni, au declarat ca in timpul noptii, in timp ce erau la pescuit sau pur si simplu se bucurau de liniste, au vazut pesti uriasi care veneau la mal pentru a prinde hrana.

In timpul zilei, a fost fotografiat un somn urias care cantarea peste 50 de kilograme.

Declaratia martorului fiind:

Eram aproape de capătul barajului, împreună cu prietenii și la un moment dat am văzut în apă ceva ce părea a fi un buștean. Când ne-am uitat mai atent era un somn care avea peste 60 de kilograme. Spre surprinderea noastră acesta nu s-a speriat, chiar și atunci când ne-am grăbit să căutăm telefoanele pentru a imortaliza momentul. Ulterior am vorbit și cu alți pescari din zonă și aceștia ne-au spus că există specimene mult mai mari în lac, care în ultima perioadă vin tot mai des la mal.” – Adrian Riteș

SURSA FOTO: http://www.radioresita.ro/

Cu toate acestea, Lacul Secu este un loc perfect pentru a te bucura de liniste, aer curat, plimbari si drumetii prin padure, dar si pentru pescuit.

Iti recomandam sa citesti si urmatorul articol | Ochiul Beiului – lacul care nu ingheata


Un scurt videoclip cu imagini de pe Lacul Secu


Mai jos va lasam o harta pentru a localiza adresa.

Apasati pe – si + pentru a vedea mai bine.

Center map

 

Susține inițiativa noastră printr-o donație

 

2 comentarii

  • Giuglea Nicoleta

    Am fost acolo si anul trecut cand am început orele de conducere pentru permis …dar e jale…e mizerie si pacat de cei ce au investit acolo…szloage lăsate in ploaie si….pontoane putrede si asa mai departe…nu asa promovăm România…😢😢😢😢😢

    • Descoperă Carașul

      Intr-adevar, am fost si noi in vizita si am vazut acelasi lucru. Cosurile de gunoi erau pline, ceea ce inseamna ca firma de la salubrizare nu isi face datoria. Pacat! Este un loc foarte frumos si linistit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.